Kombinera studier med idrott

På Kungsmadskolan kan du kombinera dina programstudier med en satsning på handboll, innebandy, fotboll eller friidrott.

Kungsmadskolan är certifierad av specialidrottsförbunden för fotboll, friidrott, handoll och innebandy. Skolan har anställda legitimerade lärare som har rätt tränarutbildning i förhållande till förbundens krav. Vi har ett väl utvecklat nätverk med föreningar och andra aktörer som ger sig de bästa förutsättningarna för ditt lärande.

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Nationellt godkänd idrottsutbildning går att kombinera med fem olika program hos oss.

Lagidrottsprofil (LIU)

Lagidrott kan läsas som ett individuellt val på bygg- och anläggningsprogrammet, handels- och administrationsprogrammet eller samhällsvetenskapliga programmet. Lagidrottsprofilen söker du till samtidigt som du söker till ditt gymnasieprogram.

Riksfriidrottsgymnasiet

Friidrottsymnasiet går att kombinera med samtliga nationella program hos oss.

Senast uppdaterad: 8 februari 2018
Kungsmadskolan