Våra gymnasieskolor

Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum har tillsammans det största utbildningsutbudet av Växjös gymnasieskolor. Vi hoppas att du ska hitta ett program på våra skolor som passar just dig! Välkommen att söka till oss! 

Här kan du även bläddra i gymnasiekatalogen för 2018/2019.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Katedralskolan - vägen till drömjobbet börjar här

Vi tror att alla innerst inne har en dröm om sitt framtida jobb. När du väljer Katedralskolan når du riktigt bra resultat med hjälp av våra välutbildade lärare. Hos oss får du tre händelserika år fyllda med högskoleförberedande studier och spännande upplevelser, bland annat genom studieresor och internationella kontakter. Under vår tid tillsammans får du utvecklas och lära känna dig själv. Ditt val av Katedralskolan kommer att ta dig ett steg närmare ditt vuxna liv. Det är här du inleder vägen till ditt drömjobb!

www.katedralskolan.selänk till annan webbplats

Samuel Ödmanns väg 1
352 39 Växjö
Telefon: 0470-417 38
E-post: katedralskolan@vaxjo.se   

Kungsmadskolan - bli den du vill

På Kungsmadskolan får du chansen att göra det du brinner för, tillsammans med nya kompisar som har samma starka intresse. Här kan du välja mellan utbildningar som leder till vidare studier eller jobb. Vad du än väljer använder vi oss av spännande upplevelser för att du ska få en bättre förståelse för det du lär dig. Som elev på Kungsmadskolan får du kreativa och roliga år där du får möjlighet att utveckla ett intresse. Oavsett vad du vill uppnå kommer vi tillsammans göra allt för att hjälpa dig att bli den du vill.

www.kungsmadskolan.selänk till annan webbplats

Sandsbrovägen 21T
352 33 Växjö
Telefon: 0470-417 90
E-post: kungsmadskolan@vaxjo.se

Teknikum - här möter du framtiden

På Teknikum tar eleverna steget in i framtiden redan från första skoldagen. Genom vårt sätt att arbeta skapas möjligheter, nyfikenhet och kunskap som förändrar liv i mötet mellan människa och teknik. Med hjälp av roliga experiment och verklighetsanpassade projektarbeten sätter vi fokus på teknik som en del av lärandet. Kunskapen du får med dig tar dig alltid framåt, närmare den betydande roll du kommer ha som vuxen. Efter dina tre år på Teknikum är du redo att bli en del av framtidens lösningar.

www.teknikum.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gamla Norrvägen 6-8
352 43 Växjö
Telefon: 0470-419 00
E-post: teknikum@vaxjo.se 

Ditt gymnasieval!

Hos oss får du alla möjligheter att uppfylla dina drömmar, oavsett om du vill läsa vidare, jobba eller starta eget.

På våra skolor finns det: Ett brett utbud av ämnen och kurser genom att våra skolor samarbetar Behöriga lärare med stor kompetens och erfarenhet Unikt utbud av språkkurser - många kurser i engelska - franska, italienska, japanska, latin, kinesiska, ryska, spanska och tyska - kurser i flera olika modersmål Många och specialinriktade datakurser Musiktillägg – för dig med stort musikintresse Brett utbud av idrottskurser Internationella utbyten med ungdomar i många länder Studie- och yrkesvägledare som är inriktade mot just ditt program och som kan vägleda dig i din studie- och framtidsplanerig En väl fungerande elevhälsa – skolsköterskor, skolläkare, kuratorer och skolpräst hjälper dig att må bra Specialpedagoger som ger dig stöd för att du ska klara ditt skolarbete bättre Välutrustade ämnesintitutioner, anpassade efter branschens krav och önskemål Stora moderna bibliotek med kompetent personal Fri skollunch på våra egna skolrestauranger Cafeterior där du kan fika och träffa kompisar Teater- och musikföreställningar Certifikat både som Teknikcollege och Vård-och omsorgscollege Stort fokus på entreprenörskap och UF-företagande Som elev i den kommunala gymnasieskolan erbjuds du en väl fungerande elevhälsa och studie- och yrkesvägledning. Dessutom får du tillgång till ett personligt digitalt verktyg anpassat för dina studier.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 november 2017
Förskola och skola