Förskolan Saga invigd

Nu är Förskolan Saga invigd - med såpbubblor, sagoläsning, teater och fika. Förutom förskolans alla glada barn fanns bland andra utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus på plats, tillsammans med förvaltningschefen Camilla Holmqvist och Christer Carlsson, vd Vöfab.

Förskolan Saga

Det blev många skratt och glada miner under invigningen av den efterlängtade förskolan på Bäckaslövsområdet. Bland annat trotsade förskolans pedagoger snö och minusgrader och gjorde ett bejublat uppträdande på en av förskolans balkonger. Istället för bandklippning hjälptes barnen och utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus åt med att blåsa såpbubblor.

Invigningen satte punkt för bygget som startades upp 2016 och blev klart i november 2017. Verksamheten har varit igång sedan januari 2018 - med två våningsplan på sammanlagt 2100 kvadratmeter finns plats för runt 140 barn.

Förskolan Saga har även två olika utegårdar, för de yngre och äldre åldersgrupperna. Vid gemensamma mötesplatser kommer barnen att lära sig tillsammans, bland annat genom att utforska vatten och gemensamt bygga i olika material. Det finns också ett sagoträd som är utformat av en konstnär där barnen kan inspireras av olika berättelser och historier. Förskolan kommer framåt att satsa på odling, för att barnen ska få vara med i processen i att odla något som de sedan själva kan äta.

Banderoll på invigning av Förskolan Saga
Senast uppdaterad: 2 mars 2018