Avancerade musikkurser

Vi har kurser för dig som vill ta ditt musicerande ett steg längre.

Teorikurs

Tänker du söka musiktillägget, ES eller annan högre utbildning, har du god hjälp av Kulturskolans teorikurs. Dels har du nytta av teoretiska kunskaper när du går din utbildning och dels är ofta teoriprov en del i ansökan till högre utbildningar. Teorikursen är kostnadsfri för Kulturskolans elever. För övriga kostar den 400 kr/termin.

Musik Special

Vill du fördjupa dina kunskaper i musik? Då kan Kulturskolans Musik Special vara något för dig. Kursen är tänkt för befintliga elever på Kulturskolan upp till årskurs 9 som vill lägga mer tyngd på sitt musicerande.

Du får längre tid, 40 minuter/vecka, i ditt huvudinstrument. Dessutom får du undervisning i teori och scenisk beredskap, där du tränar dig på konsertframträdanden. Prata med din lärare om du är intresserad av detta. Kursen är 2-årig.

Musiktillägget

För dig som ska börja på en kommunal gymnasieskola och är extra intresserad av musik, finns möjlighet att välja musiktillägget. För att ha möjlighet att tillgodogöra dig studierna bör du ha goda förkunskaper i musik och för åldern  hög nivå på ditt instrument.

Du söker musiktillägget som ditt individuella val på gymnasieskolan. Musiktillägget anordnas i samverkan mellan Kulturskolan och de kommunala gymnasieskolorna. Utbildningen består av två delar, en gemensam och en individuell. Den gemensamma delen består av följande kurser: Ensemble 1 MUSENS01, Körsång 1 MUSKÖS01, Estetisk kommunikation ESTEST01. Se skolverkets hemsida  för mer information. Länk till skolverkets hemsida: www.skolverket.selänk till annan webbplats

I den individuella delen får du undervisning i ditt huvudinstrument på Kulturskolan. I mån av plats kan du även få spela ytterligare instrument. Elev och lärare gör kursplaneringen tillsammans. Antalet platser är begränsat och alla som söker får göra ett intagningsprov/musikalitetsanalys under våren 2019.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 augusti 2019
Förskola och skola