1000 lyktor för våra barn

Under måndagskvällen samlas Växjö kommuns förskolor gemensamt på Stortorget och tänder ljuslyktor för att uppmärksamma FN:s barnkonvention.

Genom detta evenemang vill förskolorna synliggöra barnen, deras rättigheter och ge dem en gemensam röst i det offentliga rummet. Utöver lyktmanifestationen blir det invigningstal av förskolans verksamhetschef Monika Hernborg-Charlin samt musikuppträde av Musikverkstaden.

När: måndag 21 november kl. 17.00-19.30
Var: Stortorget i Växjö

Vi hälsar media, barn och föräldrar välkomna till att gemensamt uppmärksamma FN:s barnkonvention.

Bakgrund

Denna manifestation genomförs som ett initiativ från Umeå kommun och pågår samtidigt i många städer i landet för att uppmärksamma FN:s barnkonvention. Ljuslyktorna som tänds i Växjö är skapade av barnen själva, och varje ljuslykta representerar ett barn och dess rättigheter.

Sedan den 1 januari 2020 är barnkonventionen en svensk lag.

Senast uppdaterad: 21 november 2022