Val av skola 2020

Från och med nästa år sker en förändring för de barn och elever som ska börja förskoleklass och årskurs sju höstterminen 2020. Förändringen innebär att hänvisningsområdena förvinner och vårdnadshavare uppmanas att göra ett val om vilken skola barnet önskas placeras i. Valet gör du mellan den 15 januari och 16 februari.

Förändringen görs för att du som vårdnadshavare ska få ökade möjligheter att påverka vilken skola ditt barn ska gå i. Förändringen syftar till ökad valfrihet, ökad rörlighet och allsidig social sammansättning.

Att hänvisningsområdena försvinner innebär att ingen elev på förhand kan garanteras en plats i en specifik skola och placeringarna kommer i första hand att ske efter önskat val och därefter syskonförtur (om de har syskon F-3) och relativ närhet. Syskonförtur gäller ej för de elever som söker till årskurs sju.

Valet av skola görs av vårdnadshavare med BankID via ett digitalt system. E-tjänsten Mitt Skolval öppnar upp i mitten av januari och placeringsbeslut kommer på posten under mars månad.

Informationen på denna sidan kommer att uppdateras kontinuerligt och även översättas till fler språk. Du som behöver hjälp att göra ditt val kommer att ges möjlighet till detta. Mer information kommer i januari.

Här hittar du frågor och svar om Val av skola 2020.

Kontaktuppgifter till de olika skolorna finns under rubriken Grundskolor, i menyn till höger. Information om alla skolor hittar du på www.vaxjo.se/grundskolorlänk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 4 december 2019