Studie- och yrkesvägledning

Har du funderingar kring studier eller vill du byta yrkesbana? Välkommen att kontakta oss inom Växjölöftet vuxenutbildning.

Vår drop-in för obokade besök är stängd tills vidare

För att försöka minska virusspridningen som pågår och de risker den medför erbjuder Växjölöftet vuxenutbildning vägledning och stöd främst via telefon, skype/facetime och e-post.

Vi har förstärt vår bemanning för vägledning via telefon och för övriga frågor på tisdagar kl. 10.00-12.00 samt torsdagar kl. 13.00-15.00. För frågor om CSN gäller som vanligt att först och främst kontakta den skola som du är elev på.

Bokat vägledningssamtal

Om du vill få individuell vägledning med en studie- och yrkesvägledare bokar du en tid för ett samtal via vår e-tjänst Boka tid för vägledningssamtallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan välja att boka telefonvägledning eller ett personligt möte på Kronobergsgatan 18.

Ett vägledningssamtal kan se ut på många olika sätt men det gemensamma för alla vägledningssamtal är att det är du själv som sätter målet för dina studier. För en del kan ett vägledningssamtal vara tillräckligt och för andra kan vägledning vara en process med flera samtal.

Du kan till exempel boka ett samtal om du:

  • behöver vägledning kring dina studie- och yrkestankar,
  • planerar att läsa mot en gymnasieexamen,
  • har allmänna frågor om studier och utbildningar eller
  • undrar om du är behörig till en särskild utbildning inom t.ex. universitet eller yrkeshögskola.

Telefon och e-post

Du kan också ringa eller mejla oss för att få svar på dina frågor eller om du har fått återkoppling på din ansökan att du ska kontakta studie- och yrkesvägledningen.

Du når oss genom att ringa kommunens kontaktcenter, telefon 0470-410 00
E-post: vuxenutbildningen@vaxjo.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 mars 2020