Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Distansundervisning för RL20 och RLB20

På grund av en utökad smittspridning i klasserna RL20 och RLB20 på Kungsmadskolan och efter samråd med smittskyddsläkaren i Region Kronoberg kommer elever i dessa klasser ha distansundervisning under perioden den 3–10 september 2021.

Övriga årskurser fortsätter med närundervisning på skolan som vanligt, då vi inte har motsvarande smittspridning där.

Hur kommer det fungera?

Distansundervisningen är organiserad utifrån att varje enskild elev följer ordinarie schema och kopplar upp sig via sin Chromebook från sitt hem. Om eleven saknar uppkoppling i hemmet kan ni kontakta med respektive mentor, så ser vi över en lösning för just er.
Om elev behöver hämta något skolmaterial på skolan för att delta i undervisningen, kontakta mentor.

Vad gäller kring mat?

Under distansundervisningen kommer elever kunna beställa och hämta ut kylda/frysta matlådor. Det kommer finnas avhämtningsplatser vid Kungsmadskolan i Växjö samt i Braås, Gemla, Ingelstad, Lammhult och Rottne från och med måndag den 6 september, mellan kl. 08:00-11:00

Beställning av matlådor via e-tjänsten Länk till annan webbplats. senast kl. 12:00 senaste vardagen före avhämtning.

I e-tjänsten anges önskad hämtningsplats samt eventuellt behov av specialkost. Det är möjligt att hämta upp fem portioner vid samma tillfälle. Exakta platser och utlämningstider hittar ni också i länken ovan. Mat för avhämtning är kall eller fryst.

Stöd och hjälp

Om en elev har behov av att komma i kontakt med elevhälsan under distansundervisning kan ni kontakta mentor som förmedlar vidare kontakter.

Om det finns elever som har särskilda skäl för att vistas i skolan kommer de att kunna göra det under perioden med distansundervisning. Beslut om detta fattas av rektor och berörda elever och vårdnadshavare kontaktas av respektive mentor.

Nu hjälps vi åt

Under den tid som beslutet gäller förväntar vi oss att eleven bedriver sina studier utifrån skolans schema i realtid samt att eleverna håller social distans. Vi förväntar oss av er elever att ni stannar hemma under denna period. Vi uppmanar er att inte träffa andra utanför familjen mer än absolut nödvändigt och avstå gärna från fritidsaktiviteter.

Vid sjukdom ber vi er rapporterar in detta till skolan och att kontakt tas med hälso- och sjukvården för testning vid infektionssymtom. Om elev får positivt svar på PCR-test för covid-19 ber vi er meddela skolan.

Det är aktuellt smittläge för elever och personal som avgör om eleverna kan återgå till närundervisning den 13 september.

Om ni önskar mer information hänvisar vi er till mentor eller skolledningen.

Senast uppdaterad: 17 februari 2022