Fakturor från kommunen

Växjös kommun har bankgiro som huvudbetalningssätt. Betalar du med ett eget inbetalningskort eller via Internetbank är det viktigt att alltid ange fakturans OCR-nummer eller fakturanummer. Betalningssätt som rekommenderas är E-faktura och/eller Autogiro.

Återbetalning av överbetalda kundfakturor

Är du kund hos Växjö kommun och har fått en insättning på ditt konto utan information om vad insättningen avser? Då har du förmodligen betalat för mycket på en faktura. Överbetalningen kan gälla alla typer av fakturor från Växjö kommun och kan ha gjorts nyligen eller för länge sedan. Att pengarna kommer nu beror på att vi håller på att gå igenom hela vår kundreskontra och återbetalar nu alla överbetalningar som har gjorts.

Obetalda fakturor

Om du inte betalar en faktura i tid skickas en påminnelse. I samband med denna påminnelse tillkommer en kostnad, enligt lag, på förnärvarande 60 kronor. Dröjsmålsränta (Riksbankens referensränta + 8 procent) tillkommer som separat räntefaktura.

Om fakturan därefter inte betalas, övergår fakturan till inkassoåtgärd och det tillkommer en inkassokostnad enligt lag på förnärvarande 180 kronor.

Fakturafrågor

Om du har frågor angående en faktura ska du kontakta den förvaltning som fakturerat. Telefonnummer finns på fakturan. Om fakturan har kommit bort eller om du har frågor som rör inbetalningar, autogiro, e-faktura, krav med mera är du välkommen att kontakta oss.

Autogiro 

Autogiro betyder att betalningen av en faktura sker automatiskt från ditt konto. Detta är ett enkelt sätt att betala till exempel fakturor som kommer varje månad.

Fakturan skickas ut som vanligt till dig men inbetalningskortet är makulerat.

Vill du betala via autogiro, skriv ut och fyll i anmälningsblanketten:

Ansök om autogiro

Skicka anmälningsblanketten till:
Växjö kommun
Ekonomiavdelningen
Box 1222
351 12 Växjö

E-faktura

E-faktura är ett sätt att ta emot och betala fakturor. För att kunna ta emot en e-faktura gör du en anmälan direkt via din Internetbank.  

Det finns också möjlighet att kombinera e-faktura med autogiro. Betalningen går då via autogiro och inte via Internet. Efter anmälan om e-faktura måste även ett medgivande för autogiro göras.

Fakturor för vatten och avlopp

Här finns information som gäller fakturor för vatten och avlopp.

Senast uppdaterad: 7 februari 2023