Hotell- och turismprogrammet

Välkommen till en bred och spännande utbildning, där vi bryr oss om dig, ser dig och lyssnar på dig. Kunskap, gemenskap, verklighetsanknuten
utbildning med engagerade, kompetenta lärare ger dig trygghet i din
utbildning för allt i världen!

hotellochturism

Hotell och turism, en framtidsbransch!

Hotell och turism är expansiva områden – både i Sverige och internationellt. Människors resvanor och intressen för nya upplevelser förändras hela tiden. Vi vill uppleva och ta del av nya intryck. Det gör hela rese- och turismbranschen till ett område med en spännande framtid.

Våra kurser utgår från en teoretisk bas och praktiska övningar till skarpa projekt som till exempel guidningar, minimässor och konferenser. Vi läser också marknadsföring och entreprenörskap som är en stor del av grunden för många av de yrken du har att välja på i framtiden. Vårt samarbete med lokala företag ger dig en verklighetsnära utbildning och du blir väl förberedd inför ett spännande yrkesliv.

Under andra året har du möjlighet att skaffa dig praktisk erfarenhet genom att driva ett UF-företag. Du kommer också att få 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), på olika företag i Sverige och utomlands.

Inriktning

Vi erbjuder inriktningen Hotell och konferens.

Hotell och konferens

Här jobbar du både teoretiskt och praktiskt med grunderna för hur hotell och konferenser fungerar. Det handlar om allt från att arrangera frukostbufféer och checka in gäster till att planera och genomföra konferenser. Tillsammans med dina klasskamrater, planerar och genomför du också kortare och längre studieresor, där du får använda dig av dina teoretiska kunskaper. Du kommer också att få kunskaper inom turism och guidning. Dessutom samarbetar vi med olika företag i Sverige, England, Italien och Spanien där du kan få göra din APL.

Lärlingsutbildning
Du kan också välja att läsa gymnasial lärling inom programmet. Det innebär att du får samma kunskaper men gör minst hälften av din utbildning på en eller flera arbetsplatser.

Efter programmet

Efter utbildningen kan du söka jobb inom hotell, konferens, turism eller som guide. Du kan också jobba med planering och aktiviteter inom resebranschen. Din yrkesexamen ger dig möjlighet att studera vidare på en yrkeshögskola och väljer du till kurserna Svenska 2 och 3, får du grundläggande behörighet för högskolestudier.